Дома> Вести> Дневни упатства за полнење за електричен автомобил

Дневни упатства за полнење за електричен автомобил

August 12, 2024
Добрите производи не само што мора да се рефлектираат во квалитетот, туку и уште поважно, дневната работа за нега, во спротивно колку и да е добар производот, тој на крајот ќе истече. Затоа, иако електричното патување електричен автомобил ни носи погодност во секојдневниот живот или работа, треба да се грижиме добро за тоа и да го искористиме целосно. Затоа, грижата за електричен камион за пикап за патувања главно го одразува одржувањето на батеријата. Следно, нека производителите на пикап-камион ЕВ нè одведуваат низ дневните упатства за полнење за електричен автомобил.
Changan Hunter 2024 Knight Edition Pilot Type Dual Motor Four-Wheel Drive Standard Box
Производителите на пикап-камион ЕВ велат дека полнењето на електричен автомобил е под влијание на околината; Кога треба да се наплати електричен пат за електрично патување, тие треба да се обидат да изберат време со поголема температура за да ја заштитат батеријата. Температурата на полнење на електричен патнички електричен автомобил е 25 ° C, а температурата во зима е мала, па затоа треба да се обиде да обрне внимание.
Производителите на пикап-камион ЕВ ги објаснуваат мерките на претпазливост за дневна употреба на електричен автомобил; Кога возите електричен туристички пикап за пикап, не треба да има итно забрзување, ненадејни постојки, сопирање итно сопирање, итн. Инаку, за електричен автомобил за гориво, потрошувачката на гориво ќе се зголеми и ќе се истрошат влошките на сопирачките. За електрични туристички возила, електричниот автомобил ќе го намали услужниот век на батериите и влошките на сопирачките.
Производителите на пикап-камион ЕВ велат дека проблемот со влага за заштита на електричен автомобил мора да се сфати сериозно. Влагата не е само штетна за одржувањето на надворешната обвивка на електричен автомобил, туку има и поголемо влијание врз батериите на електричниот автомобил. Роса на површината на батеријата може да предизвика истекување на батеријата или краток спој, така што треба да се избрише навреме. Кога возите пикап-камион EV преку вода, мора да возите полека за да избегнете акумулација на вода во батеријата и моторот. Развијте добри навики за возење. Кога возите пикап-камион EV, не сопирајте често, не го исклучувајте ограничувачот на брзината, не преоптоварувајте, започнете бавно и не ја вртете ја рачката брзо.
Контактирајте не

Author:

Ms. trumpet

Phone/WhatsApp:

17378300797

Популарни производи
You may also like
Related Categories

Е-пошта на овој добавувач

Предмет:
Е-пошта:
Порака:

Your message must be betwwen 20-8000 characters

Веднаш ќе ве контактираме

Пополнете повеќе информации за да може побрзо да стапи во контакт со вас

Изјава за приватност: Вашата приватност е многу важна за нас. Нашата компанија ветува дека нема да ги открие вашите лични информации на која било ексклузија со вашите експлицитни дозволи.

Испрати