Дома> Вести> Како да се одржи електричен автомобил?

Како да се одржи електричен автомобил?

September 11, 2024
1. Редовно полнење и одржување
Редовната работа за полнење и одржување може ефикасно да го намали оштетувањето на батеријата предизвикана од загуба на електрична енергија, а исто така може да ги подобри целокупните перформанси на седаните EV. Кога не се користи долго време, батеријата треба да се наплатува и одржува секој втор месец. Ако не е погодно целосно да се наполни и испуштате, можете да го наполните на помалку од 10%, што сè уште ќе донесе соодветни ефекти.
Changan Qiyuan A07 2024 pure electric genuine version 710 flagship model
2. Обрнете внимание на притисокот на гумите
Кога гумите на електричен автомобил се одржуваат при повисок стандарден притисок на воздухот, тој не само што ќе го намали нивото на тресење на возилото и ќе ја елиминира непријатноста предизвикана од чакал и други предмети, туку и ќе ја намали отпорноста на триење помеѓу гумите и земјата. , земјата носи реален ефект на зголемување на километражата на електричен автомобил.
3. Обрнете внимание на температурата на работењето на батеријата
Обидете се да ја задржите батеријата на 0-40 Целзиусови степени. Повисоките или пониските температури ќе имаат влијание врз литиумската батерија. Особено, долгорочните високи температури се многу штетни за литиумската батерија. Пониските температури исто така ќе предизвикаат остар пад на километражата.
4. Редовни стандарди за одржување и подмачкување
Иако механичкиот систем на електричен автомобил е многу поедноставен од оној на возилата со гас, одличните стандарди за подмачкување се уште се неопходен услов за удобно, заштеда на енергија и безбедно возење.
Контактирајте не

Author:

Ms. trumpet

Phone/WhatsApp:

17378300797

Популарни производи
You may also like
Related Categories

Е-пошта на овој добавувач

Предмет:
Е-пошта:
Порака:

Your message must be betwwen 20-8000 characters

Веднаш ќе ве контактираме

Пополнете повеќе информации за да може побрзо да стапи во контакт со вас

Изјава за приватност: Вашата приватност е многу важна за нас. Нашата компанија ветува дека нема да ги открие вашите лични информации на која било ексклузија со вашите експлицитни дозволи.

Испрати