Дома> Вести> Работа за одржување што треба да ја направи електричниот автомобил по празниците

Работа за одржување што треба да ја направи електричниот автомобил по празниците

July 02, 2024

Електричниот автомобил треба да претрпи континуирана и високо-интензитет туристички пик-ап работа за време на врвната туристичка сезона, што може да предизвика одредена штета на разни делови на електричен автомобил. Затоа, во соодветно време, мора да се изврши детален физички преглед на SUV EV за да се обезбеди безбедност на приемот на туристите.

Changan Uni K Idd 2024 Idd 1 5t 135km Smart Edition

1. Инспекција на шасијата: Проверете дали лежиштата и гумените ракави на шасијата се оштетени. Комплексните и трнливите услови на патот се склони кон лабави завртки. Затегнете ги завртките на различни делови на шасијата и моторот.
2. Инспекција на сопирачката: Проверете и додадете го маслото за сопирачката и прилагодете ги влошките на сопирачките на задната сопирачка.
3. Инспекција на батеријата: Проверете дали завртките за батеријата се лабави и кородирани. Батериите во олово-киселина исто така треба да го проверат нивото на течноста и да додадат вода за батерии.
4. Изглед SUV EV: Проверете дали SUV EV има гребнатини и стружење на дното, и поправете ги или заменете ги оштетените додатоци на време.
5. Инспекција на гуми: Проверете го притисокот на гумите и дали гумата има гребнатини и нокти
6. Инспекција за одење: Проверете дали SUV EV има девијација и други феномени и го прилагодува пети.
Контактирајте не

Author:

Ms. trumpet

Phone/WhatsApp:

17378300797

Популарни производи
You may also like
Related Categories

Е-пошта на овој добавувач

Предмет:
Е-пошта:
Порака:

Your message must be betwwen 20-8000 characters

Веднаш ќе ве контактираме

Пополнете повеќе информации за да може побрзо да стапи во контакт со вас

Изјава за приватност: Вашата приватност е многу важна за нас. Нашата компанија ветува дека нема да ги открие вашите лични информации на која било ексклузија со вашите експлицитни дозволи.

Испрати